Bereikbaarheid

024-3657000

Op werkdagen van 8:00 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur naar 16:00 uur

U bevindt zich op de website van de INR Trombosedienst.

Coronavirus
Wij doen ons uiterste best u, als patient en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen infectie door en verspreiding van het Coronavirus. Daarom hebben we vanaf 26-3-2020 2 soorten prikposten.

1. Hebt u geen griepverschijnselen, zoals hoesten, niezen en/of koorts dan kunt u veilig gebruik maken van onze reguliere prikposten, mits u zich houdt aan de hygiëne maatregelen zoals deze zijn opgesteld door het RIVM. De prikpost die u normaal bezoekt, is geopend op het gebruikelijke tijdstip tenzij de prikpost op de aanpassingenlijst staat: Via deze link vindt u de prikposten van het CWZ / Trombosedienst die verplaatst zijn. Soms zijn ook de openingstijden en -dagen aangepast. Kijk hier naar de beschikbaarheid vanaf 5-4-2020.
Let op: De beschikbaarheid kan per dag veranderen.

2. Heeft u wel griepverschijnselen, dan kunt u de bloedafname laten uitvoeren op speciaal hiervoor ingerichte prikposten. De bloedafname wordt uitgevoerd door medewerkers in beschermende kleding.
CWZ Nijmegen: Weg door Jonkerbosch 100, ingang sportmedisch centrum A75. Geopend op maandag, woendag en vrijdag van 9.00-10.00 uur.
CWZ poli Waalsprong: Carbatinastaat 3, Nijmegen. Geopend op dinsdag en donderdag van 9.00-10.00 uur.
Sportcentrum 't Hoogkoor: Koorweg 1, Boxmeer. Geopend op dinsdag van 10.00-11.00 en donderdag van 9.00-10.00 uur

Ondanks alle maatregelen die genomen worden, kan het voorkomen dat wij genoodzaakt zijn, zonder vooraankondiging, prikposten te sluiten. Mocht u voor een gesloten prikpost staan, dan vragen wij u vriendelijk gebruik te maken van de prikpost zoals deze staat vermeld op de poster. Mocht er geen alternatief aangeboden worden dan vragen wij u gebruik te maken van de prikpost in het CWZ ziekenhuis, de CWZ poli Waalsprong of de CWZ poli Druten.

Hebt u een aanvraag voor een bloedafname van uw huisarts of specialist? Informeer of de bloedafname uitgesteld mag worden.

In de regio Arnhem en Zevenaar worden ook bloedafnames uitgevoerd door de medewerkers van ziekenhuis Rijnstate. Een groot aantal van deze prikposten worden beheerd door ziekenhuis Rijnstate.
Klik hier om te controleren of uw prikpost geopend is.

Thuisbezoek
Verwacht u een medewerker bloedafname en er is niemand gekomen?
Wij doen ons uiterste best alle aanvragen uit te voeren, maar mogelijk is dit vanwege de huidige omstandigheden mbt het Coronavirus vandaag bij u niet gelukt  Als u een trombosedienstpatient bent, overleggen we met onze trombosedienstarts of de INR bepaling enkele dagen uitgesteld mag worden. Als dit kan, dan krijgt u de volgende dag een nieuwe doseerkaart in de bus.

Voor meer algemene actuele informatie mbt het Coronavirus verwijzen wij u naar de website van het CWZ ________________________________________________________________________________________

Telefonische bereikbaarheid
Door en over vragen m.b.t. het Coronavirus kunnen de wachttijden aan de telefoon oplopen. Wij vragen
hiervoor uw begrip. Kijk voordat u belt eerst of het antwoord staat in het document: Veelgestelde vragen_____
______________________________________________________________________________

Bericht voor trombosedienstpatiënten die verzekerd zijn bij VGZ
VGZ heeft besloten om vanaf 2020 trombosezorg per regio in te kopen. 
Dit kan voor u als VGZ klant gevolgen hebben, afhankelijk van waar u woont en bij welke trombosedienst u ingeschreven staat. Lees verder.....
Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Wij nemen hierna contact met u op.
___________________________________________________________________________

Voor gebruikers van het webportaal: De link om in te loggen vindt u rechts bovenaan!!! 
Door gebruik te maken van het webportaal kunt u de avond van de hercontrole uw doseervoorstel digitaal inzien en dus ook een eventuele aanpassing. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, verzoeken wij u dit kenbaar te maken via het contactformulier of door telefonsich contact met ons op te nemen. 
Alle belangrijke informatie over de behandeling van trombose vindt u in de voorlichtingsbrochure van de FNT
____________________________________________________________________________________Heeft u een vraag?

Misschien vindt u hieronder uw antwoord

Naar veelgestelde vragen

Heeft u een klacht, laat het ons weten

  • Bloedstolling

    Het systeem van bloedstolling in ons lichaam is bedoeld om bloedverlies bij verwondingen te voorkomen. Als het systeem in werking treedt zonder dat er sprake is van een bloeding, dan ontstaat in het bloedvat een bloedstolsel. Dit bloedstolsel noemen we trombose.
  • Oorzaken

    Trombose kan ontstaan als de bloedvaten aan de binnenkant niet glad meer zijn, zoals bij aderverkalking. Roken, een hoog cholesterolgehalte, suikerziekte en hoge bloeddruk spelen hierbij een belangrijke rol. Oorzaken Trombose kan ook ontstaan als de bloedstroom vertraagd is, zoals bij langdurige bedrust of na een operatie. Een trombosebeen kan hiervan het gevolg zijn. Ook een veranderde samenstelling van het bloed kan een trombose veroorzaken, bijvoorbeeld bij een tekort aan remmers van de bloedstolling of bij een teveel aan bloedcellen. In sommige families komt trombose vaker voor, doordat de samenstelling van de stollingsfactoren anders is. Maar er zijn ook situaties waarin er geen oorzaak voor de trombose gevonden wordt.
  • Gevolgen

    Wanneer een stukje van een stolsel of een stolsel in zijn geheel van de vaatwand losraakt, wordt meegevoerd met de bloedstroom en vastloopt in een ader of een slagader is er sprake van een embolie. Een embolie kan afkomstig zijn van een stolsel in een ader maar ook van een stolsel in een slagader. Gebeurt dit in de hersenen, dan heet dat een hersenembolie; gebeurt het in de longen dan heet dat een longembolie. Dit kan aanleiding geven tot het ontstaan van een hersen- of longinfarct; dat wil zeggen dat het weefsel achter zo'n bloedprop dan geen bloed en dus geen zuurstof meer krijgt, waardoor het afsterft.

Meer informatie over