U bevindt zich op de website van de INR Trombosedienst.

De INR Trombosedienst is sinds 31 augustus 2017 een ISO 15189 geaccrediteerde gezondheidszorgsinstelling die de antistollingsbehandeling van poliklinische patiënten verzorgt in de regio Nijmegen, Arnhem, Over Betuwe, Zevenaar en omstreken. 
________________________________________________________________________________

Onze telefonisch bereikbaar is vanaf 28-10-2019 van 8:00-12:30 uur en van 13:00-16:00 uur.
________________________________________________________________________________

Voor gebruikers van het webportaal: De link om in te loggen vindt u rechts bovenaan!!! 
Door gebruik te maken van het webportaal kunt u de avond van de hercontrole uw doseervoorstel digitaal inzien en dus ook een eventuele aanpassing. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, verzoeken wij u dit kenbaar te maken via het contactformulier of door telefonsich contact met ons op te nemen. 
Alle belangrijke informatie over de behandeling van trombose vindt u in de voorlichtingsbrochure van de FNT
_________________________________________________________________________________

Geachte patiënt,
Op 4 juli 2019 zijn wij gestart met een digitaal routeplansysteem.
Dit is nieuw voor onze medewerkers, maar kan ook voor u  veranderingen met zich mee brengen:

 • Het tijdstip waarop de medewerker bloedafname bij u langs komt kan anders zijn dan u gewend bent
 • De medewerker zelf kan iemand anders zijn dan u gewend bent 

De tijdafspraken zijn dat er geprikt kan worden tussen 08.00 en 13.00 uur. Een vaste tijdafspraak is  niet mogelijk. Voor uitzonderingen met een gegronde reden (als bijvoorbeeld arts bezoek), zal  zoveel  mogelijk rekening mee gehouden worden.

Ziet u de mogelijkheid om zelf naar de prikpost te komen, zouden we het fijn vinden als u dit aan ons  door wilt geven.
Management INR Trombosedienst

_________________________________________________________________________________ • Bloedstolling

  Het systeem van bloedstolling in ons lichaam is bedoeld om bloedverlies bij verwondingen te voorkomen. Als het systeem in werking treedt zonder dat er sprake is van een bloeding, dan ontstaat in het bloedvat een bloedstolsel. Dit bloedstolsel noemen we trombose.
 • Oorzaken

  Trombose kan ontstaan als de bloedvaten aan de binnenkant niet glad meer zijn, zoals bij aderverkalking. Roken, een hoog cholesterolgehalte, suikerziekte en hoge bloeddruk spelen hierbij een belangrijke rol. Oorzaken Trombose kan ook ontstaan als de bloedstroom vertraagd is, zoals bij langdurige bedrust of na een operatie. Een trombosebeen kan hiervan het gevolg zijn. Ook een veranderde samenstelling van het bloed kan een trombose veroorzaken, bijvoorbeeld bij een tekort aan remmers van de bloedstolling of bij een teveel aan bloedcellen. In sommige families komt trombose vaker voor, doordat de samenstelling van de stollingsfactoren anders is. Maar er zijn ook situaties waarin er geen oorzaak voor de trombose gevonden wordt.
 • Gevolgen

  Wanneer een stukje van een stolsel of een stolsel in zijn geheel van de vaatwand losraakt, wordt meegevoerd met de bloedstroom en vastloopt in een ader of een slagader is er sprake van een embolie. Een embolie kan afkomstig zijn van een stolsel in een ader maar ook van een stolsel in een slagader. Gebeurt dit in de hersenen, dan heet dat een hersenembolie; gebeurt het in de longen dan heet dat een longembolie. Dit kan aanleiding geven tot het ontstaan van een hersen- of longinfarct; dat wil zeggen dat het weefsel achter zo'n bloedprop dan geen bloed en dus geen zuurstof meer krijgt, waardoor het afsterft.

Meer informatie over