Bereikbaarheid

024-3657000

Op werkdagen van 8:00 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur

U bevindt zich op de website van de INR Trombosedienst.

Afspraak maken voor een bloedafname

Vanaf 1 augustus 2021 wordt de bloedafname op alle prikposten van het CWZ alleen nog uitgevoerd op afspraak: 
U kunt hiervoor zelf gemakkelijk online een afspraak inplannen door te klikken op de button:Plan hier zelf uw afspraak voor een bloedafnam

Waarom de bloedafname vooraf reserveren?
Hierdoor wordt de wachttijd op drukke momenten voorkomen en de 1,5 meter afstand kan geborgd worden. Door online een afspraak te maken wordt u sneller geholpen. 
Lukt het u niet een digitale afspraak te maken, vraag hulp in uw opgeving of bel: 024-3658787. Dit nummer is bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-16.00 uur.
________________________________________________________________________________________

Covid-19 vaccinatie

U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor het Corona-vaccin. Dit is een injectie in de spier. Dit kan ook bij gebruik van bloedverdunners veilig uitgevoerd worden. Zeker als op het moment van het prikken de INR onder de 3.5 is. Er kan door de injectie een bloeduitstorting optreden op de prikplek in de arm. Maar, het niet vaccineren is in deze rare tijd een groter risico dan het risico op een bloeduitstorting.

Wat vragen wij van u:

 • Krijgt u een uitnodiging voor het Corona-vaccin? Geef dan de data door aan de trombosedienst (per mail/ telefoon/ bij volgende INR-controle als die vóór de vaccinatiedatum plaatsvindt).
 • Het kan nodig zijn om een aantal dagen voor de vaccinatie uw INR-waarde te laten bepalen. We zullen u dit laten weten.

Mocht uw INR-waarde in de week voor de vaccinatie een afwijkende waarde hebben dan zullen we de dosering zo nodig aanpassen.Na de vaccinatie de prikplek 2 minuten stevig af (laten) drukken, niet wrijven.
_________________________________________________________________________________________

Klanttevredenheidsonderzoek 2020 onder zelfmanagement patiënten

In september en oktober 2020 hebben we zelfmanagementpatienten gevraagd hoe zij de dienstverlening van de INR Trombosedienst hebben ervaren.
Via deze link kun u de resultaten inzien. Omdat het vanwege de Covid pandemie niet mogelijk is geweest een patienten informatieavond te organiseren, hebben wij de twee belangrijkste vragen beantwoord door middel van filmpjes. 

Vraag 1: Wat zijn de voor en nadelen van het gebruik van de antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon? https://player.vimeo.com/video/510181261

Vraag 2: Waarom wordt de wegzendtermijn verkort bij een verandering van medicatie? https://player.vimeo.com/video/510181481
________________________________________________________________________________________

Prikposten 

Patienten van het CWZ kunnen gebruik maken van 2 soorten prikposten: een reguliere prikpost en gecombineerde prikposten.
1. De reguliere prikpost is de prikpost waar u als patiënt terecht kunt indien er géén sprake is van corona gerelateerde klachten. 
2. De gecombineerde prikposten zijn prikposten waarbij een triagist aan de deur de patiënten uitvraagt naar mogelijke klachten of waarbij u dit zelf doet door middel van een aanmeldzuil. 
Deze gecombineerde prikposten zijn: .....lees hier verder  
________________________________________________________________________________

Telefonische bereikbaarheid
Door en over vragen m.b.t. het Coronavirus kunnen de wachttijden aan de telefoon oplopen. Wij vragen
hiervoor uw begrip. Kijk voordat u belt eerst of het antwoord staat in het document: Veelgestelde vragen
__________________________________________________________________________________________

Bericht voor trombosedienstpatiënten die verzekerd zijn bij VGZ
VGZ heeft besloten om vanaf 2020 trombosezorg per regio in te kopen. 
Dit kan voor u als VGZ klant gevolgen hebben, afhankelijk van waar u woont en bij welke trombosedienst u ingeschreven staat. Lees verder.....
Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Wij nemen hierna contact met u op.
___________________________________________________________________________

Voor gebruikers van het webportaal: De link om in te loggen vindt u rechts bovenaan!!! 
Door gebruik te maken van het webportaal kunt u de avond van de hercontrole uw doseervoorstel digitaal inzien en dus ook een eventuele aanpassing. Indien u hiervan gebruik wenst te maken, verzoeken wij u dit kenbaar te maken via het contactformulier of door telefonsich contact met ons op te nemen. 
Alle belangrijke informatie over de behandeling van trombose vindt u in de voorlichtingsbrochure van de FNT
____________________________________________________________________________________Heeft u een vraag?

Misschien vindt u hieronder uw antwoord

Naar veelgestelde vragen

Heeft u een klacht, laat het ons weten

 • Bloedstolling

  Het systeem van bloedstolling in ons lichaam is bedoeld om bloedverlies bij verwondingen te voorkomen. Als het systeem in werking treedt zonder dat er sprake is van een bloeding, dan ontstaat in het bloedvat een bloedstolsel. Dit bloedstolsel noemen we trombose.
 • Oorzaken

  Trombose kan ontstaan als de bloedvaten aan de binnenkant niet glad meer zijn, zoals bij aderverkalking. Roken, een hoog cholesterolgehalte, suikerziekte en hoge bloeddruk spelen hierbij een belangrijke rol. Oorzaken Trombose kan ook ontstaan als de bloedstroom vertraagd is, zoals bij langdurige bedrust of na een operatie. Een trombosebeen kan hiervan het gevolg zijn. Ook een veranderde samenstelling van het bloed kan een trombose veroorzaken, bijvoorbeeld bij een tekort aan remmers van de bloedstolling of bij een teveel aan bloedcellen. In sommige families komt trombose vaker voor, doordat de samenstelling van de stollingsfactoren anders is. Maar er zijn ook situaties waarin er geen oorzaak voor de trombose gevonden wordt.
 • Gevolgen

  Wanneer een stukje van een stolsel of een stolsel in zijn geheel van de vaatwand losraakt, wordt meegevoerd met de bloedstroom en vastloopt in een ader of een slagader is er sprake van een embolie. Een embolie kan afkomstig zijn van een stolsel in een ader maar ook van een stolsel in een slagader. Gebeurt dit in de hersenen, dan heet dat een hersenembolie; gebeurt het in de longen dan heet dat een longembolie. Dit kan aanleiding geven tot het ontstaan van een hersen- of longinfarct; dat wil zeggen dat het weefsel achter zo'n bloedprop dan geen bloed en dus geen zuurstof meer krijgt, waardoor het afsterft.

Meer informatie over