Zelfmanagement /Zelfmeten

Zelfmanagement bij de INR Trombosedienst houdt in dat u de antistollingsbehandeling in eigen beheer heeft. U prikt zelf bloed uit de vinger. Dit leert u in de training voor zelfmanagement bij het trainingscentrum van de INR Trombosedienst. De trainingen vinden plaats op onze hoofdlocatie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Weg door Jonkerbos 100 (afdeling B82) in Nijmegen en op Polikliniek de Waalsprong,Carbatinastraat 3, 6515 GM Nijmegen. Voor een hercontroles kunt u kiezen uit 5 locaties.
Door middel van een e-learning programma op internet leert u hoe het zelfmeetapparaat en de prikpen werken. 
U hoeft na de training voor de bloedafname geen prikposten meer te bezoeken. De INR Trombosedienst blijft altijd uw vangnet.

Er worden geen traningen meer gegeven voor het zelfdoseren.

Wie komt in aanmerking?

Patiënten die ouder zijn dan 16 jaar, langdurig antistolling gebruiken en lichamelijk en geestelijk in staat zijn om zelfmanagement te verrichten. Voor kinderen onder de 16 jaar bestaat de mogelijkheid dat zij samen met hun ouders/verzorgers de training volgen.

De apparatuur

Om de INR te bepalen gebruikt de INR Trombosedienst de CoaguChek® . Doormiddel van 1 druppel bloed op een strip wordt de INR-waarde bepaald.


Coaguchek met toebehoren

 

Waar worden de trainingen gegeven en waar vinden de hercontroles plaats

Trainingen: Individuele trainingen worden gegeven op de locatie Nijmegen. Weg door Jonkerbos 100 (afdeling B82) en CWZ Waalsprong, Carbatinastraat 3, Oosterhout, gemeente Nijmegen

Hercontroles vinden plaats op de onderstaande locaties:

Alle hercontroles zijn op afspraak

Nijmegen

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, 

Weg door Jonkerbos 100 (afd. B82)

Arnhem

Huisartsenpost Arnhem Zuid

Meester D.U. Stikkerstraat 122

Oosterhout, gemeente Nijmegen

CWZ Waalsprong, Carbatinastraat 3

Zevenaar

Rijnstate ziekenhuis, Hunneveldweg 14

Druten

CWZ buitenpoli, Kerkeland 3

Het webportaal

Voor de communicatie met de trombosedienst wordt een beveiligde omgeving op internet gebruikt. Via dit patiënten webportaal geeft u de uitslag (INR waarde) en de bijzonderheden door aan de INR Trombosedienst en aan het einde van de dag kijkt u op het webportaal naar uw doseerbrief. Om te kunnen gaan zelfmeten is het noodzakelijk dat u een computer met internet in uw bezit hebt en de gegevens kunt doorgeven via het webportaal op uw computer.

Informatie en/of aanmelding zelfmanagement

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de INR Trombosedienst:
via telefoonnummer 024-3657000 
of email: trombosedienst@cwz.nl

U kunt ook gebruik maken van het onderstaande formulier.
○ Indien u de optie aanklikt: Informatie over het zelfmanagement, dan ontvangt u binnen 5 werkdagen de gewenste informatie.
○ Indien u de optie aanklikt: Mezelf aanmelden voor het zelfmanagement, dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op om eventueel een trainingsafspraak met u te plannen.
Voor deelname aan het zelfmanagement gelden andere tarieven Lees hier verder over tarieven

Zelfmanagement